Objavljeno 25.04.2018 v Novice, Razstave

Poslanstvo medijskega projekta
Young Village Folk je, da pripoveduje zgodbe mladih Evropejcev, ki se posvečajo inovativnemu pridelovanju kakovostnih lokalnih pridelkov. Le tako se v prihodnosti lahko nadejamo pametnih vasi, spoštovanja naravnih virov in proizvodnji obnovljive energije.
Mladi kmetje so kot avtohtono seme, ki ga moramo ščititi, gojiti, oziroma spodbujati in ustvarjati pogoje, da bo klilo naprej.
Smisel sodelovanja je v izmenjavi različnih mnenj in pogledov, zato smo se v razstavi Seme – vir življenja povezali z mladimi študenti fotografije na ljubljanski VIST in predstavili, kako oni vidijo seme in svojo povezanost z naravo.
Barbara Zrimšek

Seme – vir življenja.
S koreninami proti zemlji, rastoče v življenje. Take so fotografije 6 študentov in študentk Oddelka za fotografijo na VISTu: otipljivo zasidrane v resničnosti, a osvobojene konvencionalnosti. Dela vsakega posebej so odblesk osnovne ideje, ki pa so ji dodali lastno težo, svoj glas, svoj pogled. Odražajo samostojno potovanje vsakega posebej v svet fotografije kozmičnih prostranstev in napovedujejo še vznemirljivo nadaljevanje.

VabiloWebYVF