Objavljeno 08.10.2012 v Razstave

Likovna razstava od 10. oktobra 2012 – Drago Druškovič + Radha Druškovič + Immanuel Moser + Michael Moser

Umetnik je zame nomad, ki potuje skozi najintimnejša notranja področja gibanja in nasprotujočih si tokov, ob tem pa si prisvoji določene elemente, ki se mu pokažejo v novem kontekstu kot potrebni oziroma smiselni …

Tako razmišlja Drago Druškovič, 1950, slikar slovenskega porekla, ki živi in ustvarja v Salzburgu. Tokrat je skupaj s hčerko Radho Druškovič povabil še svoja svaka Immanuela Moserja in Michaela Moserja k skupnemu projektu. Po predstavitvi v raztavišču Höribachof ob Mondseeju jih bomo tokrat spoznali v Ljubljani.

Radha Druškovič, 1979, po maturi je končala kiparsko šolo v Halleinu in študira na Dunaju na Univerzi za uporabno umetnost. Po slikarstvu in grafiki se zadnja leta bolj posveča študiju skulptur in prostorskih instalacij.

Immanuel Moser, 1973, je začel slikati že leta 1990 in po maturi nadaljeval študij slikarstva na dunajski Akademiji vizualnih umetnosti pri profesorju Franz Grafu. Diplomiral je pri profesorju Danielu Richterju. Vseskozi je predan klasičnemu slikarstvu.

Michael Moser, 1982. Po končani gimnaziji je študiral grafično oblikovanje v Salzburgu. Že v zelo mladih letih je razvil tehniko, ki determinira njegov stil. Ustvarja bizarne forme v velikih dinamičnih postavitvah, kjer vsak element dobi smisel šele v dialogu z ostalimi elementi. Tako nastajajo objekti, slike in projekcije, kjer se gledalci lahko potapljajo v druge svetove.

Na otvoritvi bo nastopil tudi Fritz Mosshammer – virtuoz na alpskem rogu.