Objavljeno 05.10.2010 v Razstave

Razstava prostorske in svetlobne instalacije od 6. do 19. oktobra 2010

Gašper Jemec je za atelje-galerijo Mikado pripravil nov razstavni projekt, poimenovan Mesto varnega prostora, s katerim v obliki prostorske ter svetlobne instalacije nadaljuje avtorsko zgodbo iz serije iz leta 2010, ki nosi naslov Življenje v vesolju (Life in the Universe).

Jemec nas v njej seznanja z različnimi podobami in procesi iz sveta ter življenja, povezanimi tako s sedanjostjo kot z neizogibno prihodnostjo, ki jo je ta trenutek že mogoče zaznati. Vsem doslej realiziranim idejam iz serije Življenje v vesolju je skupna temeljna razvojna filozofija, ki izhaja iz dejstva, da je vse v našem vesolju usodno povezano, da se le-to rojeva samo iz sebe in da se skladno z lastno naravo tudi samoiniciativno spreminja oziroma evoluira. Mesto varnega prostora je Gašper Jemec zasnoval kot novo okolje, prežeto z barvnimi svetlobnimi žarki in zaznamovano z mehkimi, napol prosojnimi aluzivnimi 3D masami. Po dveh slikah, ustvarjenih leta 1999, in naslovljenih Zatočišče ter Pristan, na katerih obravnava kraj kot varno zatočišče, predstavlja novi projekt tretjo vizualizacijo Jemčeve ideje o prostoru, ki nudi varnost, pa tudi izpolnitev.

Poleg Jemčeve instalacije bodo v galeriji predstavljene tudi originalne fotografije projekta Mesto varnega prostora/Safe Space Place fotografa in vodje atelje-galerije Mikado Blaža Zupančiča.