Objavljeno 20.11.2008 v Razstave

Fotografska razstava z multivizijo in glasbo v okviru Meseca fotografije ’08, od 21. novembra 2008

Razstava fotografij: Ideje o večplastnosti pomena kulturnega dialoga spremljajo avtorja že od njegovih prvih samostojnih fotografskih predstavitev. Nujnost a hkrati nezmožnost odprtega in strpnega dialoga v lokalnem in globalnem smislu, inflacija površnih odnosov, egoizma in elitizma, nasilja med ljudmi in nad naravo se več kot fotogenično odraža na vizualnih odsevih urbanega in naravnega okolja ter je kritičnemu in angažiranemu fotografu vabljiv izziv, ki poleg vsebinskega nudi tudi neskončno možnosti za izostren likovni izraz. Motivi lutk, karikiranih obrazov, plakatov, grafitov, senc, silhuet … v situacijah dialogov, monologov … v črnobeli ali monokromno tonirani tehniki še poudarjajo ta kontrastni grafični multidialog.

Multivizija: Črpa iz teh likovnih vsebin poante za večmedijsko predstavitev ob razstavi: čista, namerno računalniško nemanipulirana fotografija, digitalno vodena prelivna projekcija in posebej zanjo komponirana avtorska glasba.

Glasba: Ta se ustvarjalno poigrava z zvočno simboliko multikulturnega babilonskega stolpa in lahko obstaja tudi kot samostojen projekt na nosilcu zvoka.