Objavljeno 08.02.2012 v Razstave

Razstava članov kluba za tradicionalni karate Meikyo kan, ki jih v življenju vodi umetnost in povezuje karate – od 9. februarja 2012

Pri karateju je sovražnik namišljen. Tako kot v življenju. Karate je odličen način vadbe za nadzorovanje lastnih čustev. Je učenje, ki se nikdar ne konča. Ker je tudi prva mojstrska stopnja šele začetek resničnega spoznavanja veščine, smo se odločili, da medsebojno komunikacijo razširimo tudi na druga polja.

Način razmišljanja, ki ga najdemo v umetnosti, je kot kata v karateju – vsakemu od nas predstavlja harmonijo izvajanja osnovnih tehnik. Razstava članov kluba, ki jih v življenju vodi umetnost, je eden od možnih odgovorov na vprašanje o pravi vrednosti sporazumevanja.

Na skupinski likovni razstavi, drugi po 3 letih, bodo sodelovali naslednji ustvarjalci, člani kluba Meikyo kan: Esad Babačić, Milovan Djukanović, Andrej Godec, Marko Kramar, Polona Maher, Nadja Maraž, Helena Marolt, Miran Pešič, Darja Perovič, Tanja Radež, Rok Slana, Zora Stančič, Tadej Tozon, Danijel Trstenjak, Marij Vrenko in Blaž Zupančič. Dela obsegajo področja slikarstva, grafike, kiparstva, fotografije in oblikovanja.