Objavljeno 08.09.2008 v Razstave

Slikarska razstava, od 30. septembra 2008

Akademski sIikar Tadej Tozon je pri svojem ustvarjalnem delu zavezan klasičnemu štafelajnemu sIikarstvu. Zavesten izbor konvencionalnih motivov avtorju omogoča dosledno preverjanje lastne izrazne usposobljenosti.

Ob načrtovani razstavi avtor določa barvo kot temeljno izrazno problematiko, zato mu premišljen izbor v oblikovanju barvnih registrov služi kot osnova v vzpostavljanju harmonizacije barvnega prostora. V poglobljenem iskanju barvnih sozvočij avtor napoveduje tudi mejne možnosti prakticiranja z barvnimi nanosi in vpIivov le-teh n. tvorbo barvnih senzacij.

Blaž de Gleria

Tadej Tozon, rojen 1968 v Ljubljani. Leta 1991 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Slikarsko se je izpopolnjeval v Düsseldorfu (1991) in Utrechtu (1993). Specialistični študij sIikarstva je končal 1997. naslov magistra umetnosti pa pridobil leta 2000. Razstavlja doma in v tujini, na skupnih in samostojnih razstavah. Ima status svobodnega umetnika in poučuje slikarstvo na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.

www.tadejtozon.si