Kulturno umetniško društvo Atelje Mikado je bilo ustanovljeno leta 2007 z namenom širjenja in razvijanja predvsem vizualne umetnosti v širšem prostoru. Društvo nadaljuje delo atelje-galerije Mikado, ki je v svojih razstavnih prostorih do sedaj gostila že več domačih in tujih avtorjev s področja fotografije, slikarstva in grafike. KUD Atelje Mikado je pri svojem delovanju povezan z drugimi društvi in samostojnimi umetniki in galeristi iz Slovenije in tujine. Program, ki ga sestavljamo, daje poudarek fotografiji, vendar so dobrodošli vsi ustvarjalci likovne umetnosti. Galerija deluje na neprofitni bazi in s pomočjo članov društva, sponzorjev in donatorjev. Že več let sodelujemo z društvom Slovenskih likovnih kritikov, ki nam zagotavlja kakovosten program, kritike, predstavitve avtorjev in del na otvoritvah ter tekste za zloženke. Letos bomo sodelovali tudi z Akademijo za likovno umetnost, oddelkom za fotografijo, s katero skušamo pomagati mladim umetnikom pri njihovem vstopu v svet umetnosti in razstavljanja.

Atelje-galerija Mikado se nahaja ob prometni Slovenski cesti v središču Ljubljane, nasproti galerije Jakopič. V njeni neposredni okolici so univerzitetne in kulturne ustanove, ki pripomorejo k večjemu obisku. Odprta je od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro ali po dogovoru. Vedno jo lahko obiščete brez vstopnine.

Galerija je sestavljena iz glavnega prostora, ki meri 50 m2 in pomožnih prostorov (predprostor, pisarna, wc). Zaradi ugodne osvetlitve in tračnega sistema na stropu je primerna tudi kot fotografski atelje. Galerija je gostila že lepo število enodnevnih in večernih dogodkov, na katerih so se gostje zelo prijetno počutili.

Če želite galerijske prostore najeti za postavitev lastne razstave, kot fotografski studio ali za organizacijo dogodka, nam to sporočite prek kontaktnega obrazca ali pokličite na št. 041 644 945.

 

Aktualna razstava

slikar TADEJ TOZON razstavlja Sočutje s sodobnostjo, 14. 11. – 20. 12.  2018

slikar TADEJ TOZON razstavlja Sočutje s sodobnostjo, 14. 11. – 20. 12. 2018

Tadeja Tozona ni potrebno posebej predstavljati, saj je star znanec galerije Mikado, ... beri dalje

Pretekle razstave »